Lär Känna Fjällbacka

Mitt i hjärtat av världens vackraste skärgård hittar man det lilla men kulturrika kustsamhället Fjällbacka. Inramat av hav, kustklippor och öppna landskap bjuds här på många vackra vyer och spännande äventyr tillsammans med god mat och gott umgänge. Fjällbacka är ett samhälle som sprudlar under sommaren och som ger utrymme för avslappning och eftertanke under vinterhalvåret. Här finns det alltid något att hitta på, oavsett om det är fartfyllt och spännande eller lugnt och harmoniskt. 

Fjällbacka är platsen där man kan njuta av sitt smultronställe året runt!


Upptäck FjällbackaFjällbacka Golfklubb

Fjällbacka golfklubb är en klassisk 18-håls golfbana med restaurang och golfshop. Här finns också klubbhus med café och restaurang. Golfklubben erbjuder en total golf- och naturupplevelse för såväl meddlemmar som gäster.
Stora Hotellet Bryggan

På restaurangen Bryggan kan man under höst, vinter och vår sitta vid serveringens panoramafönster och titta ut på det stormande havet, och under sommarmånaderna äter man sin mat ute på den stora terassen med vågskvalp under fötterna. På Bryggan finns dessutom pianobar och caféavdelning med bar och skaldjursbord.


Väderöarna

Endast 13 km från Fjällbacka finner man Väderöarna. Ett naturreservat bestående hundratals skär och klippholmar där både djur och växter bor. Ett fantastiskt utflyktsmål för såväl stora som små. Med Fjällbackas taxibåtar får man möjligheten att utforska och njuta av kusten. På Storön finns även ett värdshus som har öppet året runt. Kungsklyftan, Vetteberget

På vägen upp till Vetteberget passerar man Kungsklyftan. En smal passage där stora stenblock har kilats fast mellan bergsväggarna under istiden. I filmen "Ronja Rövardotter" kallas Kungsklyftan även för Vargklämman och är en spännande och mystisk plats. Perfekt för en utflykt med familjen eller romantisk picknick. Fortsätter man genom klyftan kan man ta sig upp till toppen. Väl uppe på Vetteberget har man en magiskt utsikt över Fjällbacka och dess skärgård. Detta är en perfekt plats för en "instagramvärdig selfie" i solnedgången.   
Fjällbacka bjuder även på andra aktiviteter så som vandringar, turer till häst, guidade båtturer med mat, minigolf, "Murder Mystery Tour" inspirerad av Camilla Läckbergs mordhistorier, shopping, museer och mycket mer. Här kan du läsa mer om alla spännande upplevelser som väntar dig i det lilla fiskeläget i Tanum.